Innowator Śląska
16 września, w Hotelu Diament ArsenalPalace w Chorzowie. odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród laureatom konkursu Innowator Śląska 2014. Organizatorami konkursu są Górnośląska Agencja Przedsiębiorczości i Rozwoju sp. z o.o. oraz Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego. Pompa ciepła NEXUS, która została zwycięzcą konkursu Innowator Śląska 2014 w kategorii średnie przedsiębiorstwo, została doceniona za swoją konstrukcję monoblokową, co oznacza, iż wszystkie elementy urządzenia umieszczone są w jednej obudowie montowanej na zewnątrz budynku; unikalny algorytm sterowania pracą zaworu rozprężnego oraz szereg funkcji zabezpieczających takich tak ochrona przeciwszronowa skraplacza, presostaty niskiego i wysokiego ciśnienia i funkcje zabezpieczające sprężarkę, które umożliwiają długoletnie, bezawaryjne użytkowanie pompy ciepła NEXUS.
2015-09-16, 07:34

Tytuł Innowatora Śląska dla pompy ciepła NEXUS jest potwierdzeniem jej wysokiej jakości i stawia ją w czołówce najlepszych, najbardziej ekonomicznych i ekologicznych rozwiązań zarówno dla osób prywatnych jak i firm poszukujących wydajnego i bezawaryjnego źródła ciepła.

“Jesteście niepokorni, chce wam się bardziej od innych I potraficie rzeczy, których inni nie potrafią. To bardzo ważne dla region i kraju, za co wam serdecznie dziękuję” – słowa Marszałka Województwa Wojciecha Saługi, skierowane do wszystkich laureatów, podkreślają znacznie tej nagrody, z której spółka Sunex S.A., jest niezwykle dumna.

Gala wręczenia nagród połączona była z konferencją“Śląskie potencjały: ICT- technologie dla miast przyszłości”. Wśród najważniejszych zagadnień znalazły się tematy związane z koncepcją inteligentnych miast, służących poprawie jakości życia. Pompa ciepła NEXUS, to niewątpliwie jedno z rozwiązań, które wpisuje się w ideologię budowania przyjaznej przestrzeni miejskiej. Serdecznie gratulujemy zwycięzcom pozostałych kategorii oraz wszystkim uczestnikom konkursu.

SUNEX S.A.