Pompa ciepła NEXUS zwycięzcą konkursu Innowator Śląska
Kapituła konkursu „Innowator Śląska 2014” w dniu 10.09.2015 r. przyznała główną nagrodę w kategorii średnie przedsiębiorstwo spółce SUNEX S.A. za nowoczesną i inteligentną pompę ciepła NEXUS. Uroczysta gala połączona z wręczeniem nagród odbędzie się 16 września br. w Katowicach.
2015-09-10, 07:36

Uroczysta gala połączona z wręczeniem nagród odbędzie się 16 września br. w Katowicach. Konkurs organizowany przez Górnośląską Agencję Przedsiębiorczości i Rozwoju sp. z o.o. oraz Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego ma na celu promowanie firm i instytucji sektora badawczo-rozwojowego z województwa śląskiego wdrażających innowacyjne rozwiązania, poprawę wizerunku regionu poprzez promocję dobrych praktyk oraz zachęcanie do poszukiwania nowych rozwiązań technologicznych. Nagrodami w konkursie są m.in. nagroda pieniężna, promocja firmy w biuletynie projektowym, na portalach internetowych oraz w technologicznej bazie projektowej a także sponsorowany artykuł w prasie.

Nasz zwycięzca - pompa ciepła NEXUS to ekonomiczne i wydaje źródło ciepła. Dedykowana jest szczególnie dla instalacji centralnego ogrzewania domów jednorodzinnych. Posiada klasę energetyczną A+, a kompaktowa obudowa zapewnia łatwy montaż. Nowoczesny sterownik sprawia, iż może pracować w każdych warunkach klimatycznych. Dodatkowo dzięki aplikacji można sterować jej pracą online.

SUNEX S.A.